divendres, 17 de juny del 2011

RELACIONS DE COL•LABORACIÓ COMPLEXA

Ara bé, en l'horitzó es contempla la possibilitat de tancar un marc de col•laboració de relacions complexes entre les administracions públiques i els registradors. Existeixen determinats béns d'especial interès per a corporacions públiques, per exemple els béns d'interès cultural, d'interès paisatgístic o d'especial consideració per qualsevol altre motiu (també els béns de l'inventari immobiliari corresponent) respecte als quals, la mateixa entitat pública té necessitat de conèixer no solament l'existència de la base gràfica registral, sinó també el contingut del registre de la propietat a cada moment.

El projecte consistiria a crear expedients electrònics respecte a aquests béns, on el registre aportés no només la nota simple informativa o la base gràfica registral, sinó qualsevol novetat que es produeixi en el foli al llarg del temps, fins i tot dictàmens registrals per procurar la seva inmatriculació o regularització, a canvi que l'entitat corresponent es comprometi a incorporar a aquest expedient totes les consideracions administratives, tributàries o de possibles subvencions a les quals pogués trobar-s’hi sotmès a cada moment.

Doncs bé, cadascun d'aquests expedients pot ser visualitzat lliurement i “interactuar” amb el seu contingut per part dels funcionaris de l'ens públic a els quals s'autoritzi mitjançant FER i pel registre; d'altra banda s'autoritzaria al registre de la propietat a donar publicitat del contingut d'aquests expedients en aquelles dades que resultessin d'interès per als ciutadans.

1 comentari:

  1. Me gustaría señalar que, además de los ámbitos de colaboración indicados en la entrada -de indudable interés, desde luego- existe otro en el que la colaboración del Registro agilizaría mucho la función que se presta a los ciudadanos, que es el de la Administración de Justicia. No cabe duda de que los medios de prueba no solamente en el orden jurisdiccional civil, sino también en el contencioso-administrativo y en el penal se verían enormemente facilitados a través de una propuesta como la que se contiene en la entrada que comento. Me parece que se trata de un ámbito en el que resulta conveniente profundizar.

    ResponElimina