L'encaix dels anomenats serveis ambientals (utilitats econòmiques de la naturalesa) dins de l'economia tradicional ofereix tres grans dificultats:
1 r Reconèixer el valor econòmic de les utilitats mediambientals
2 n Quantificar el valor econòmic de les utilitats mediambientals
3 r Ordenar dins d'un mercat ecològic el valor econòmic reconegut i quantificat que ofereixen les utilitats mediambientals.
Avui en dia, no hi ha dubte del valor econòmic de les utilitats de la naturalesa i també es van obrint pas, a poc a poc, diferents fòrmules en la quantificació econòmica d'aquests valors.
No obstant això l'ordenació dels serveis ambientals dins de mercats nous i adequats és una de les més greus mancances actuals.
Posar en valor els aspectes ambientals del territori i fer-ne, lluny d'una càrrega, un autèntic jaciment de riquesa per als propietaris de les finques on es troben, constitueix tot un repte.
Per això cal proporcionar a cada propietari confiança en el fet que la conservació i foment dels valors ambientals de la seva propietat pot ser una de les seves principals fonts de riquesa. Ha de gaudir de la seguretat jurídica adequada que garanteixi efectivitat al valor ambiental de la seva propietat.
Proposem fer d'aquesta jornada una proposta de recerca, un nou model de participació ciutadana a la cerca de riquesa en la conservació ambiental. Amb la confiança que proporciona la implicació en el projecte de la Generalitat de Catalunya i la seguretat que acompanya a una institució com el Registre de la Propietat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada