dimecres, 8 de juny del 2011

DRET REAL DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI

Existeixen una sèrie de limitacions en la propietat del territori derivades de l'existència de valors ambientals que hi estan vinculats, la titularitat del qual i el seu lliure aprofitament no corresponen en principi al propietari de la finca sinó que es troben reservats a l'àmbit de l'interès i l’ordre públic. Aquestes limitacions constrenyen el dret de propietat del titular de la finca exigint-ne una actitud merament d'abstenció davant les actuacions públiques de conservació.
La novetat de la custòdia com a dret real consisteix a que, mitjançant el seu establiment sobre una finca, es lliuren al seu propietari una sèrie de noves facultats sobre els seus valors ambientals, generant per a aquest titular una relació d'aprofitament sobre la sostenibilitat d’aquests valors.
Així doncs l'objecte de la relació jurídica són els valors ambientals vinculats a la finca. No és possible entendre l'objecte de la custòdia com a una finca mancada de valors ambientals, ni tampoc és possible entendre tal objecte com a valor ambiental independent de qualsevol relació amb el territori delimitat pel domini immobiliari del seu titular, és a dir independent de la finca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada